Jiří Dvorský - fotograf a kameraman

Narozen v Plzni. V roce 1987 emigroval do Rakouska, od roku 1989 žil v USA. Nyní pobývá střídavě v rodné Plzni a na Havajských ostrovech. 
V osmdesátých letech pracoval v České televizi v Praze jako zvukař a současně jako kameraman točil nezávislé filmy (1988 BRNĚNSKÁ ŠESTNÁCTKA - cena za kameru na filmu "ZROZENÍ A SMRT"). Od roku 2003 pracuje v České Republice jako nezávislý kameraman na projektech pro celostátní televizní stanice jako je Česká Televize, Televize Barrandov, Televize Prima a další nezávislé produkce.

V USA pracoval jako hlavní kameraman pro C-SPAN (Washington DC), AT&T BROADBAND (Massachusetts), FUTURIAN FILMS (New York), FILMWORKS PACIFIC (Hawaii), MULTIMEDIA (Hawaii) a další.
Natočil mnoho krátkých a celovečerních filmů (2002 NEW YORK INTERNATIONAL INDEPENDENT FILM FESTIVAL - cena za kameru na filmu "WAIKIKI - IN THE WAKE OF DREAMS").

Fotografováním se zabývá již od dětství. Specializuje se na širokou škálu umělecké fotografie. Jeho tvorba zahrnuje projekty jak ve Spojených státech tak i v Evropě. Fotografoval mimo jiné pro HONOLULU WEEKLY, VENTURE, DRIVEN, HILTON HAWAII v USA, v ČR pro MF DNES a publikoval v LIDÉ A ZEMĚ.
Výstavy z mnohých: BOSTON (Massachusetts USA), ASHLAND (Oregon USA), HONOLULU (Hawaii USA), PLZEŇ (Česká Republika), PRAHA (Česká Republika).

kontakt - jiridvorsky@volny.cz